Update iSpace Sports

24 mei 2016

Nadat de eerste iSpace Sports beweegruimte in Opeinde (gemeente Smallingerland / sportbedrijf Drachten) gepresenteerd en officieel geopend is op 9 en 10 maart van dit jaar, is het tijd voor de eerste update.

iSpace Sports: Noviteit in sport, bewegen en onderwijs. Na het eerste gebruik van de iSpace Sports ruimte wordt het bevestigd: de jongste generatie is dankzij gaming en sociale media vooral visueel ingesteld. Sport, spel en dagelijkse beweging in de iSpace Sports beweegruimte past perfect in hun belevingswereld. Duizenden “gymzalen” worden nog steeds traditioneel ingericht volgens de bekende “Londo-lijst” . Dat kan heel anders en beter aansluitend bij de belevingswereld van kinderen volgens het Pulastic team van Sika Nederland B.V. En dus zijn in Opeinde de nieuwste technologische gadgets in de vloer, op de wanden en aan het plafond toegepast. De nieuwe inventaris, die grotendeels elektronisch bediend kan worden en afgestemd is op de laatste eisen op het gebied van ARBO-wetgeving , maakt het geheel af tot een unieke, moderne en vooral inspirerende beweegruimte.

De inwoners van Opeinde zijn nog steeds super trots dat zij zo een unieke, mooie, innovatieve en interactieve beweegruimte hebben: de eerste van Europa! Het gebouw van de iSpace Sports beweegruimte in Opeinde zit vast aan het dorpshuis zodat ook nog eens verbinding wordt gelegd met het dorpsleven, de ouderen die ook heel graag gebruik maken van deze moderne multifunctionele ruimte.

Na de succesvolle opening is het Pulastic team volop doorgegaan met het verbeteren van de innovatieve Pulastic LED Court en de ontwikkeling van bewegingsthema’s en – spellen (via beamers) zodat in elke iSpace Sports beweegruimte een diversiteit aan sport, spel en beweging mogelijk is. Zo kunnen allerlei soorten bewegingslessen worden aangeboden aan zowel jong en oud. Om te bewijzen dat de bewegingsleer in iSpace Sports beweegruimtes veel doelmatiger, aantrekkelijker en beter is voor de sportieve ontwikkeling dan in traditionele gymzalen, zijn we druk bezig om binnenkort een nulmeting te doen. En na de nulmeting is het zover: in een volgende iSpace Sports beweegruimte wordt ook een intelligente vloer toegepast. De Pulastic LED Court wordt uitgebreid met een technologische innovatie zodat gemeten kan worden hoeveel kinderen, leerlingen en sporters bewegen en of men op de juiste manier beweegt.

iSpace Sports is nu al een ongekend succes. Na de 1e officiële opdracht zijn er nog eens 3 opdrachten in de maak. Ook hebben nog eens 6 gemeenten een aanvraag gedaan voor de aanschaf van een nieuwe iSpace Sports ruimte. Dit succes geeft het iSpace Sports Platform ongelooflijk veel energie en drive om dit prachtige concept nog meer uit te dragen. Hoe fantastisch is het om bewegend Nederland te motiveren meer te sporten en vooral plezier in sport en spel te hebben!

Slimmevloer        Slimmevloer2

En nog even. ….. dan zal Daan Roelvink afstuderen op iSpace Sports en zijn Bachelor in de maand juni gaan behalen op het Saxion in Deventer. Zijn focus ligt op de introductie van iSpace Sports in de markt. Veel heeft Daan geleerd van zijn interviews met diverse partijen in de markt (waarvoor dank !) met weer een enorm kennis voordeel voor onze organisatie. Heel veel interviews zijn er gegeven en is er zelfs een lezing gegeven bij het Sportgala van Terneuzen waarbij iSpace Sports met veel enthousiasme en applaus is ontvangen door een grote groep van 300 sportieve mensen.